Epres pohárkrém cukor nélkül
Epres pohárkrém cukor nélkül
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 8 dl
  • tejszín - 4 dl
  • vaníliás pudingpor - 2 csomag
  • édesítőszer (pl.: xilit) - 10 evőkanál
  • Friss eper - 25 dekagramm
  • diabetikus keksz - 12 darab

Elkészítés:

  1. Előkészítés: a kekszet összetörjük nagyobb darabokra. Az epret megmossuk, felszeleteljük.
  2. A pudinghoz a tej felét tegyük fel melegedni, a másik felével keverjük el a pudingport és az édesítőszert. Ha meleg a tej öntsük hozzá és folytonosan kevergetve sűrítsük be, majd tegyük félre hűlni, de néha keverjük át. A tejszínhabot verjük fel kemény habbá, majd a felét adjuk a hideg pudinghoz. A másik felét töltsük habzsákba és a végén ezzel díszítjük a pohárkrémet.
  3. Rétegezzük a poharakba az epret, majd szórjuk meg a keksszel, a pudinghabbal fedjük le, majd még egy réteg eper. Hűtőben hagyjuk hűlni 2-3 órát. Tálaláskor a tetejére nyomjunk tejszínhabot.