Feltöltve:

Epres rebarbarás francia pite

30
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt230 gramm
Rama Vajas Íz170 gramm
1 csipetnyi
hideg víz70 milliliter
tojás a lekenéshez1 darab

a töltelékez

kristálycukor50 gramm
darált mandula3 evőkanál
liszt3 evőkanál
eper300 gramm
friss rebarbara megtisztítva és meghámozva2 darab
rózsavíz (opcionális)0.5 kávéskanál
kristálycukor75 gramm
Rama Vajas Íz45 gramm

Díszítésnek

eperlekvár 
szeletelt mandula50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 50 perc
Sütési hőmérséklet 200 (légkeveréses 180) °
Edény, sütő formája sütőpapírral bélelt tepsi

Desszertek: Epres rebarbarás francia pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet, a hideg Rama Vajas Ízt és a sót egy késes aprítógépben kb, 5 másodperc alatt keverjük morzsásra. Ha nincs aprítógépünk morzsoljuk el gyors mozdulatokkal.

2

Adjuk hozzá a hideg vizet és további 5 másodperc alatt keverjük addig, amíg a tészta összeáll. Ha nagyon száraz lenne, adjunk még hozzá egy kevés vizet, ha nagyon ragacsos, akkor pedig egy pici lisztet.

3

Vegyük ki a tésztát a robotgépből, formáljunk belőle gombócot, csomagoljuk fóliába, mjad tegyük 20 percre hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 200ºC-ra (légkeveréses sütő esetén 180ºC-ra). Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

4

A tésztát vegyük ki a hűtőből és lisztezett deszkán nyújtsuk ki fél cm vastagságúra. Több kisebb vagy egy nagy kört formáljunk belőle. A nyújtófa segítségével helyezzük a tésztát a sütőpapírral bélelt sütőlemezre.

5

A töltelékhez egy kis tálban keverjük össze az 50g cukrot a darált mandulával és a liszttel. Ezt a keveréket terítsük el a kinyújtott tésztalapokon, úgy, hogy a tészta szélén hagyjunk 2-4 cm üres sávot (attól függően, hogy kisebb vagy nagyobb pitéket készítünk). Ez a mandulás-lisztes-cukros keverék fogja felszívni a gyümölcsök levét és nagyon finom ízt ad majd a piténknek!

6

Az epreket vágjuk félbe vagy negyedbe, a rebarbarát pedig kisebb csíkokra vagy kockákra. Egy tálban keverjük össze a 75g cukorral. TIPP: Ha vállalkozó kedvűek vagyunk, bolondítsuk meg a tölteléket fél-egy mokkáskanál rózsavízzel.

7

A cukrozott gyümölcsöt helyezzük a mandulás-lisztes rétegre. Kockázzuk rá a hideg Rama Vajas Ízt.

8

Hajtogassuk vissza a tészta szélét, úgy hogy részben fedje a gyümölcsöket, kb. 3-4 cm vastagságban. A tészta szélét kenjük le tojássárgájával, és szórjuk meg szeletelt mandulával.

9

Előmelegített sütőben, középre helyezett rácson süssük kb. 1 órán keresztül, amíg a gyümölcs megpuhul és a tészta szépen megpirul.

10

Még forrón kenjük le vékonyan a gyümölcsöt és esetleg a tészta szélét is eperlekvárral. Szobahőmérsékletűre hűtve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

90"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

15"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 4
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem