Feltöltve:

Epres rétes

30
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

réteslap6 darab
eper tisztítva40 dekagramm
babapiskóta6 darab
tej1.5 dl
porcukor6 evőkanál
darált mandula4 dekagramm
olvasztott Rama10 dekagramm

Desszertek: Epres rétes a sok Rétes recept közül.

Elkészítés

1

A tepsit kikenjük olvasztott Ramával, a sütőt 170 'C melegítjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk. A babapiskótát összetörjük 4-5 darabba.

2

A tejet felmelegítjük, nem kell felforralni, majd az összetört babapiskótára locsoljuk. Átforgatjuk és hozzáadjuk a felkockázott epret, a mandulát és a cukrot, majd összekeverjük. Ha nagyon leveses adunk még hozzá babapiskótát.

3

Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk. Ehhez a lapokat egyesével, benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott Ramával. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük el és az előkészített tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott Ramával. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem