Epres rétes
Hozzávalók
réteslap | 6 darab | |
---|---|---|
eper tisztítva | 40 dekagramm | |
babapiskóta | 6 darab | |
tej | 1.5 dl | |
porcukor | 6 evőkanál | |
darált mandula | 4 dekagramm | |
olvasztott Rama | 10 dekagramm |
Desszertek: Epres rétes a sok Rétes recept közül.
Elkészítés
A tepsit kikenjük olvasztott Ramával, a sütőt 170 'C melegítjük. Az epret megmossuk és felkockázzuk. A babapiskótát összetörjük 4-5 darabba.
A tejet felmelegítjük, nem kell felforralni, majd az összetört babapiskótára locsoljuk. Átforgatjuk és hozzáadjuk a felkockázott epret, a mandulát és a cukrot, majd összekeverjük. Ha nagyon leveses adunk még hozzá babapiskótát.
Egy rúd rétest 3 réteslapból készítünk. Ehhez a lapokat egyesével, benedvesített konyharuhára fektetjük és megkenjük olvasztott Ramával. A 3 lap vastagságú tészta hosszabbik oldalának a szélére egy csíkban rákanalazzuk az epres töltelék felét, majd feltekerjük a rétest. A másik rudat ugyanígy elkészítjük el és az előkészített tepsibe tesszük. A tetejét megkenjük olvasztott Ramával. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.