Feltöltve:

Epres süti tejszínes-rizses krémmel

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás4 darab
cukor2 dl
napraforgóolaj4 evőkanál
1 csipetnyi
liszt2.6 dl
sütőpor1 teáskanál

A krémhez

tej5 dl
kerek-szemű rizs1.5 dl
cukor5 evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 evőkanál
tejszín3 dl
zselatinfix1 csomag
eper1 darab

A díszítéshez

étcsokoládé10 dekagramm
napraforgóolaj2 evőkanál

Desszertek: Epres süti tejszínes-rizses krémmel a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A piskótához felverjük a tojások fehérjéjét, beletesszük a sót, a cukrot és pár percig még tovább verjük, hogy jó kemény legyen.

2

Belekeverjük a tojássárgákat, az olajat, majd a végén a sütőporos lisztet, vigyázva, hogy a hab ne törjön meg. Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, mert itt fogjuk összeállítani a sütit.

3

A tejben puhára főzzük a rizst egy csipet sóval és még forrón belekeverjük a cukrot, valamint a reszelt citromhéjat. Hagyjuk teljesen kihűlni. A jól behűtött tejszínt habbá verjük a zselatin fixszel és elkeverjük a kihűlt rizzsel.

4

A krém felét rákenjük a piskótára, eperdarabokat teszünk rá, majd a krém másik felét is rásimítjuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Ha a krém már megdermedt, egy kevés olajjal együtt felolvasztjuk a csokit és a süteményre locsoljuk. Tálaláskor nyomhatunk a tetejére tejszínhabot.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem