Epres süti vaníliafagylalttal
Hozzávalók
A tésztához
túró | 75 gramm | |
---|---|---|
cukor | 50 gramm | |
tej | 2.5 evőkanál | |
olaj | 2.5 evőkanál | |
só | 1 csipetnyi | |
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
liszt | 150 gramm | |
sütőpor | 0.5 csomag |
A felső réteghez
eper (lehet friss, vagy akár fagyasztott is) | 500 gramm | |
---|---|---|
cukor | 125 gramm |
Az öntethez
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
tejföl | 200 gramm | |
cukor | 80 gramm |
A tálaláshoz
vaníliafagylalt | 1 adag |
---|
Desszertek: Epres süti vaníliafagylalttal a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
1
Keverjük össze a túrót a porcukorral, tejjel, olajjal, sóval, valamint a reszelt citromhéjjal. A sütőporral elkevert lisztet adjuk a masszához és gyúrjuk össze. Nyújtsuk 0.5 cm vékonyra a tésztát. Az epreket vágjuk félbe. Tegyük a tésztát egy formába, osszuk el rajta az epret és szórjuk meg cukorral. Az öntethez a tojásokat a tejfölt és a cukrot keverjük össze habverővel, majd öntsük egyenletesen a sütire. Süssük 180 °C-on 35-38 percig. Tálaljuk vaníliafagylalttal, így még finomabb.