Feltöltve:

Epres szelet

110
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz12 dekagramm
tojás6 darab
fahéj1 csipetnyi
aprított dió7 dekagramm
eper60 dekagramm
porcukor11 dekagramm
kristálycukor2 dekagramm
darált dió11 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
teljes kiőrlésű búzaliszt11 dekagramm
vanilincukor1 csomag
expressz tortazselé2 csomag

Desszertek: Epres szelet a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Egy tepsit Ramával jól kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztához a Ramát habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. A tojás fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk és a liszttel, darált dióval a citrom reszelt héjával együtt vigyázva a tojások sárgája masszához keverjük.

2

A masszát tepsibe öntjük, kiegyenlítjük, megszórjuk a durvára darabolt dióval, cukorral és fahéjjal. Előremelegített sütőben 180 foknál 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

3

Az epret megtisztítjuk, megmossuk és elfelezzük a szemeket. A csomagoláson feltüntettet utasítás szerint elkészítjük a torta zselés bevonatát. A kihűlt tészta tetejét kirakjuk az eperrel és leöntjük a zselés tortabevonóval.

4

Hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen, utána megfelelő szeletekre daraboljuk és kidíszítjük a citrom héjával. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.

Hozzászólások

Hasonló receptek

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

70"
Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem