Epres szelet
Hozzávalók
porcukor | 7 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 25 dekagramm | |
Ráma | 12.5 dekagramm | |
tojás | 2 darab | |
eper | 75 dekagramm | |
porcukor | 23 dekagramm | |
citrom reszelt héja és leve | 1 darab | |
csomag étkezési zselatin | 2 kis | |
túró | 25 dekagramm | |
növényi tejszín | 5 dl | |
só | 1 csipetnyi |
Desszertek: Epres szelet a sok
Elkészítés
Tészta: a lisztet a cukorral, a Ramával, a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Ramával kikent kb. 27x27 cm-es tepsibe nyújtjuk. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Közben az epret megmossuk, 4-5 nagyobb darabot félreteszünk, a többit kettévágjuk és 5 evőkanál porcukorral megszórjuk, majd állni hagyjuk. A túrót a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom levével, a zselatinnal, a félretett és villával pépesített eperrel, valamint azzal a lével, amit a cukrozott eper eresztett, összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a túrós masszát óvatosan belekeverjük. A lecsepegtetett eperszemeket sorban a tésztára rakjuk, leöntjük a tejszínes masszával és a tetejét csokival díszítjük. A megsült és kihűlt tésztára rakjuk a félbe vágott, cukrozott, lecsöpögtetett epret, majd rásimítjuk a tejszínes masszát és csokival díszítjük.