Feltöltve:

Epres szelet

access_alarm 70
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

porcukor7 dekagramm
liszt25 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
tojás2 darab
eper75 dekagramm
porcukor23 dekagramm
citrom reszelt héja és leve1 darab
csomag étkezési zselatin2 kis
túró25 dekagramm
növényi tejszín5 dl
1 csipetnyi

Desszertek: Epres szelet a sok

Elkészítés

1. lépés

Tészta: a lisztet a cukorral, a Ramával, a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Ramával kikent kb. 27x27 cm-es tepsibe nyújtjuk. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Közben az epret megmossuk, 4-5 nagyobb darabot félreteszünk, a többit kettévágjuk és 5 evőkanál porcukorral megszórjuk, majd állni hagyjuk. A túrót a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom levével, a zselatinnal, a félretett és villával pépesített eperrel, valamint azzal a lével, amit a cukrozott eper eresztett, összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a túrós masszát óvatosan belekeverjük. A lecsepegtetett eperszemeket sorban a tésztára rakjuk, leöntjük a tejszínes masszával és a tetejét csokival díszítjük. A megsült és kihűlt tésztára rakjuk a félbe vágott, cukrozott, lecsöpögtetett epret, majd rásimítjuk a tejszínes masszát és csokival díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem