Epres szelet
Epres szelet
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 7 dekagramm
  • liszt - 25 dekagramm
  • Ráma - 12.5 dekagramm
  • tojás - 2 darab
  • eper - 75 dekagramm
  • porcukor - 23 dekagramm
  • citrom reszelt héja és leve - 1 darab
  • csomag étkezési zselatin - 2 kis
  • túró - 25 dekagramm
  • növényi tejszín - 5 dl
  • só - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Tészta: a lisztet a cukorral, a Ramával, a sóval elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat és tésztává gyúrjuk. Cipóvá formáljuk és folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük. Ramával kikent kb. 27x27 cm-es tepsibe nyújtjuk. Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük. Közben az epret megmossuk, 4-5 nagyobb darabot félreteszünk, a többit kettévágjuk és 5 evőkanál porcukorral megszórjuk, majd állni hagyjuk. A túrót a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a citrom levével, a zselatinnal, a félretett és villával pépesített eperrel, valamint azzal a lével, amit a cukrozott eper eresztett, összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és a túrós masszát óvatosan belekeverjük. A lecsepegtetett eperszemeket sorban a tésztára rakjuk, leöntjük a tejszínes masszával és a tetejét csokival díszítjük. A megsült és kihűlt tésztára rakjuk a félbe vágott, cukrozott, lecsöpögtetett epret, majd rásimítjuk a tejszínes masszát és csokival díszítjük.