Epres szelet
Epres szelet
  • timer110 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tojás - 6 darab
  • fahéj - 1 csipetnyi
  • aprított dió - 7 dekagramm
  • eper - 60 dekagramm
  • porcukor - 11 dekagramm
  • kristálycukor - 2 dekagramm
  • darált dió - 11 dekagramm
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • teljes kiőrlésű búzaliszt - 11 dekagramm
  • vanilincukor - 1 csomag
  • expressz tortazselé - 2 csomag

Elkészítés:

  1. Egy tepsit Ramával jól kikenünk és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztához a Ramát habosra keverjük a cukor felével és a vaníliás cukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját és jól elkeverjük. A tojás fehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk és a liszttel, darált dióval a citrom reszelt héjával együtt vigyázva a tojások sárgája masszához keverjük.
  2. A masszát tepsibe öntjük, kiegyenlítjük, megszórjuk a durvára darabolt dióval, cukorral és fahéjjal. Előremelegített sütőben 180 foknál 50 percig sütjük. Kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  3. Az epret megtisztítjuk, megmossuk és elfelezzük a szemeket. A csomagoláson feltüntettet utasítás szerint elkészítjük a torta zselés bevonatát. A kihűlt tészta tetejét kirakjuk az eperrel és leöntjük a zselés tortabevonóval.
  4. Hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen, utána megfelelő szeletekre daraboljuk és kidíszítjük a citrom héjával. Tejszínhabot is kínálhatunk hozzá.