Epres szülinapi torta
Epres szülinapi torta
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • eper - 0.5 kilogramm
  • növényi tejszín - 500 milliliter
  • zselatin fix - 1 csomag
  • babapiskóta - 2 csomag

A díszekhez

  • pillecukor - 50 gramm
  • porcukor - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Az epret megfőzzük kevés cukorral és szűrőn átkeverjük, hogy sima legyen. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhez, és hozzákeverjük a zselatin fixet is. Babapiskótával kirakunk egy kerek tortaformát, és erre töltjük rá a tejszínes-epres masszát, (ha emeletes tortát szeretnénk, elosztjuk a habot, és a másik formába is töltünk belőle). Hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön. Közben a pillecukrot vízzel lepermetezzük, és mikróban átmelegítjük. Ekkor hozzákeverjük a porcukrot, és alaposan átgyúrjuk. Porcukros pulton nyújtófával kinyújtjuk, és tetszés szerinti díszítést készítünk belőle.