Epres-tejszínes szelet
Hozzávalók
Tészta
4 tojásból készült kakaós piskóta | 1 darab |
---|
krem
porcukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 25 dekagramm | |
tej | 9 dl | |
tejszín ízű pudingpor | 3 csomag | |
eper | 30 púpos evőkanál |
Desszertek: Epres-tejszínes szelet a sok
Elkészítés
A piskótát én már előző nap megsütöttem, ezt nem írom le, mert úgyis mindenkinek van egy saját piskóta receptje, csak az volt a lényeg, hogy ne legyen vastag, hogy éppen csak ketté tudjam még vágni. A krémhez a pudingporokat simára keverem a tejjel és sűrű krémet főzök belőle. Amíg hűl, addig apróra vágom az epret és a puha Ramát kikeverem a porcukorral. Amikor a puding kihűlt, akkor hozzákeverem a Ramás krémet és simává keverem, majd hozzákeverem az epret is. A piskótámat két lappá vágom és megtöltöm a krémmel. Ráteszem a piskóta felső lapját és a kimaradt krémmel még vékonyan lekenem a tetejét. Én most színes szóró cukorkákkal és félbevágott eperrel díszítettem a tetejét. Jó étvágyat kívánok.