Feltöltve:

Epres tejszínes torta

access_alarm 90
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
liszt3 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
1 csipetnyi
eperdzsem20 dekagramm

A krémhez

hulala tejszín1 liter
vaníliás cukor2 csomag
Dr. Oetker Őrölt Zselatin2 csomag
eper500 gramm

Desszertek: Epres tejszínes torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk.
28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 180 fokon, légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

2. lépés

A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, majd a vaníliás cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, a szép, nagy szemeket félretesszük a díszítéshez. Egy tálkában szintén félreteszünk tejszínhabot a díszítéshez.
A kihűlt tésztát megkenjük az eperdzsemmel, a tejszín 1/3 részével és megszórjuk a darabolt eperrel, majd ismét tejszín, arra eper, és újra tejszín, amíg el nem fogy.

3. lépés

A félretett tejszínt habzsákba töltjük, és feldíszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem