Epres tejszínes torta
Desszertek: Epres tejszínes torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk.
28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 180 fokon, légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, majd a vaníliás cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, a szép, nagy szemeket félretesszük a díszítéshez. Egy tálkában szintén félreteszünk tejszínhabot a díszítéshez.
A kihűlt tésztát megkenjük az eperdzsemmel, a tejszín 1/3 részével és megszórjuk a darabolt eperrel, majd ismét tejszín, arra eper, és újra tejszín, amíg el nem fogy.
A félretett tejszínt habzsákba töltjük, és feldíszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.