Feltöltve:

Epres tejszínes torta

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
cukor4 evőkanál
liszt3 evőkanál
étkezési keményítő1 evőkanál
1 csipetnyi
eperdzsem20 dekagramm

A krémhez

hulala tejszín1 liter
vaníliás cukor2 csomag
Dr. Oetker Őrölt Zselatin2 csomag
eper500 gramm

Desszertek: Epres tejszínes torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból a szokott módon piskótát készítünk.
28 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 180 fokon, légkeveréssel 20-25 perc alatt megsütjük, és a formában hagyjuk kihűlni.

2

A tejszínt felverjük, hozzáadunk 2-3 evőkanál eperdzsemet, majd a vaníliás cukrot és a zseléfixet. Az epret feldaraboljuk, a szép, nagy szemeket félretesszük a díszítéshez. Egy tálkában szintén félreteszünk tejszínhabot a díszítéshez.
A kihűlt tésztát megkenjük az eperdzsemmel, a tejszín 1/3 részével és megszórjuk a darabolt eperrel, majd ismét tejszín, arra eper, és újra tejszín, amíg el nem fogy.

3

A félretett tejszínt habzsákba töltjük, és feldíszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük 2-3 óra múlva tálalható.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem