Feltöltve:

Epres torta

40
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
cukor18 dekagramm
liszt18 dekagramm
sütőpor0.5 csomag

Töltelékhez

növényi tejszín0.5 liter
eperdzsem1 adag

Fondanthoz

pillecukor30 dekagramm
porcukor30 dekagramm
keményítő3 dekagramm
víz2 evőkanál
ételszínezék1 kevés

Desszertek: Epres torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A piskótát elkészítjük. Hat tojássárgát elkeverünk a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, legvégül a felvert tojások fehérjéjét. A töltelékhez a tejszínt robotgéppel keverjük, közben folyamatosan adagoljuk az eperdzsemet, ízlés szerint. Ha a tészta kihűlt kettévágjuk, a töltelék felét a tészta közé töltjük, a másik felét a tetejére kenjük. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a fondant. A pillecukrot apró darabokra vagdaljuk Ramával jól megkent késsel, különben nagyon ragad, majd mikrózható Ramával kikent tálba tesszük és 2 ek vizet adunk hozzá. 2-2,5 percig mikrózzuk a legmagasabb fokozaton, de fél percenként meg kell keverni Ramával megkent kanállal. Ha kész, hozzáadjuk a cukor 3/4 részét és a keményítőt, majd a robotgép dagasztójával, amit szintén megkentünk Ramával, elkeverjük. Ha kezd kihűlni, Ramával bekent kézzel kivesszük a tálból és egy deszkán, amit jól beszórtunk keményítővel addig gyúrjuk, amíg jól formázható, gyurma szerű anyagot kapunk. Ezt kinyújtjuk és leterítjük vele az egész tortát úgy, hogy az oldalára is jusson.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem