Epres torta
Desszertek: Epres torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A piskótát elkészítjük. Hat tojássárgát elkeverünk a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, legvégül a felvert tojások fehérjéjét. A töltelékhez a tejszínt robotgéppel keverjük, közben folyamatosan adagoljuk az eperdzsemet, ízlés szerint. Ha a tészta kihűlt kettévágjuk, a töltelék felét a tészta közé töltjük, a másik felét a tetejére kenjük. Addig hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a fondant. A pillecukrot apró darabokra vagdaljuk Ramával jól megkent késsel, különben nagyon ragad, majd mikrózható Ramával kikent tálba tesszük és 2 ek vizet adunk hozzá. 2-2,5 percig mikrózzuk a legmagasabb fokozaton, de fél percenként meg kell keverni Ramával megkent kanállal. Ha kész, hozzáadjuk a cukor 3/4 részét és a keményítőt, majd a robotgép dagasztójával, amit szintén megkentünk Ramával, elkeverjük. Ha kezd kihűlni, Ramával bekent kézzel kivesszük a tálból és egy deszkán, amit jól beszórtunk keményítővel addig gyúrjuk, amíg jól formázható, gyurma szerű anyagot kapunk. Ezt kinyújtjuk és leterítjük vele az egész tortát úgy, hogy az oldalára is jusson.