Epres túrógombóc
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 6 dekagramm |
---|---|
tojás | 3 darab |
cukor | 2 evőkanál |
túró | 50 dekagramm |
búzadara | 15 dekagramm |
só | 1 csipetnyi |
eper | 10 darab |
Desszertek: Epres túrógombóc a sok Gombóc recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat kettéválasztjuk, sárgájukat összedolgozzuk a margarinnal, az áttört túróval, a cukorral és egy citrom reszelt héjával. Hozzáadjuk a búzadarát és egy csipet sót.
2
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgás masszához adjuk. Legalább fél órára hűtőben pihentetjük.
3
A zsemlemorzsát kevés olajon megpirítjuk.
4
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és minden gombóc közepébe epret teszünk. Enyhén sós vízben 5-6 perc alatt megfőzzük. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor már készen is van.
5
A gombócokat meghempergetjük az előzőleg lepirított zsemlemorzsába.