Feltöltve:

Epres túrókocka

50
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

kész piskótalap, vagy egy 4 tojásból sütött piskóta1 darab
eperlekvár3 evőkanál
túró50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
citrom1 púpos evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
zselatin2 evőkanál
tejszín2 dl

A tetejére

eper60 dekagramm
gyümölcszselépor2 csomag
eperszörp0.5 dl

Desszertek: Epres túrókocka a sok

Elkészítés

1

A piskótalapot megfelelő méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd sütőpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogatunk köré és eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk és 1-2 óra alatt megdermesztjük. A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockákra vágva, esetleg tejszínhabsapkával a tetején tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem