Epres túrókocka
Hozzávalók
kész piskótalap, vagy egy 4 tojásból sütött piskóta | 1 darab | |
---|---|---|
eperlekvár | 3 evőkanál | |
túró | 50 dekagramm | |
porcukor | 10 dekagramm | |
citrom | 1 púpos evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
zselatin | 2 evőkanál | |
tejszín | 2 dl |
A tetejére
eper | 60 dekagramm | |
---|---|---|
gyümölcszselépor | 2 csomag | |
eperszörp | 0.5 dl |
Desszertek: Epres túrókocka a sok
Elkészítés
A piskótalapot megfelelő méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd sütőpapírból kb. 5 cm magas karimát hajtogatunk köré és eperlekvárral megkenjük. A túrót szitán áttörjük, porcukorral, vaníliás cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül a kemény habbá vert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk. A túrós krémet a lekváros piskótára simítjuk és 1-2 óra alatt megdermesztjük. A megtisztított eperszemekkel szépen kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport az előírásnak megfelelő arányban elkeverjük a felhígított eperszörppel és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre csorgatjuk. Ha megdermedt, kockákra vágva, esetleg tejszínhabsapkával a tetején tálaljuk.