Feltöltve:

Epres-túrós torta, piskótatekercs köntösben

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor6 evőkanál
liszt6 evőkanál
tojás6 darab
víz6 evőkanál
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi

A krémhez

túró0.5 kilogramm
habtejszín0.5 liter
vaníliás cukor2 csomag
porcukor15 dekagramm
zselatin2 evőkanál
víz1 dl
eper0.5 kilogramm
eperlekvár1 darab

Desszertek: Epres-túrós torta, piskótatekercs köntösben a sok Piskótatekercs recept közül.

Elkészítés

1

A tészta: a 6 tojásfehérjét a vízzel, cukorral, sóval felverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen konyharuhával feltekerjük és langyosra hűtjük. A krém elkészítése: a 1/2 kg túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a túrós masszával. A zselatint 1 dl vízzel forróra melegítjük, majd langyosra hűtjük. Ha kihűlt a zselatin, akkor a tejszínes-túrós masszába keverjük. A piskótatésztát megkenjük baracklekvárral és újra feltekerjük, majd vékonyan felszeleteljük. Egy mély tálnak az alját és az oldalát szépen beterítjük a piskótatekerccsel. A krémet összekeverjük a kisebb darabokra vágott eperrel. Az összekevert krémet szépen eloszlatjuk a tálban, a legtetejére ismét piskótatekercset teszünk. Hűtőbe tesszük 3-4 órára és tálalás előtt egy nagy tányérra borítjuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem