Epres-túrós torta, piskótatekercs köntösben
Desszertek: Epres-túrós torta, piskótatekercs köntösben a sok Piskótatekercs recept közül.
Elkészítés
A tészta: a 6 tojásfehérjét a vízzel, cukorral, sóval felverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a tojások sárgáját. Ezután belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Még melegen konyharuhával feltekerjük és langyosra hűtjük. A krém elkészítése: a 1/2 kg túrót a vaníliás cukorral és a porcukorral összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük a túrós masszával. A zselatint 1 dl vízzel forróra melegítjük, majd langyosra hűtjük. Ha kihűlt a zselatin, akkor a tejszínes-túrós masszába keverjük. A piskótatésztát megkenjük baracklekvárral és újra feltekerjük, majd vékonyan felszeleteljük. Egy mély tálnak az alját és az oldalát szépen beterítjük a piskótatekerccsel. A krémet összekeverjük a kisebb darabokra vágott eperrel. Az összekevert krémet szépen eloszlatjuk a tálban, a legtetejére ismét piskótatekercset teszünk. Hűtőbe tesszük 3-4 órára és tálalás előtt egy nagy tányérra borítjuk.