Feltöltve:

Epres túrótorta

140
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

8 tojásos kakaós piskótalap1 darab

Krémhez

eperlekvár9 evőkanál
túró50 dekagramm
porcukor10 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás cukor1 csomag
zselatin1 csomag
tejszín3 dl
Ráma5 dekagramm

Tetejére

eper (kb)60 dekagramm
gyümölcszselépor2 csomag
eperszörp0.5 dl
víz (a szörp felhígításához)1 fiola

Desszertek: Epres túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Elkészítjük a 8 tojásos kakaós piskótát, egy körülbelül 28 cm-es tortaformában.

2

A túrót szitán áttörjük, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával ízesítjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és ezt is hozzákeverjük a túrós krémhez.

3

A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül 2 dl kemény habbá vert tejszínt is beleforgatunk.

4

A piskótalapot 3-ba vágjuk. Az első lapot megkenjük 3 evőkanál eperlekvárral és rákenjük a túrós krém harmadrészét, majd ismét piskótalap következik 3 evőkanál lekvárral kenve, erre jön a maradék túrós massza fele, az utolsó lap következik amire rásimítjuk a maradék lekvárt és túrós krémet. Ezt 1-2 óra alatt hűtőben megdermesztjük.

5

Az eperszemekkel kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport elkeverjük a leírásnak megfelelő módon felhígított eperszörppel és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre locsoljuk. Végül a maradék 1 dl tejszínt keményre verjük és körbehúzzuk vele a torta oldalát.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem