Epres túrótorta
Epres túrótorta
  • timer140 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • 8 tojásos kakaós piskótalap - 1 darab

    Krémhez

    • eperlekvár - 9 evőkanál
    • túró - 50 dekagramm
    • porcukor - 10 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • zselatin - 1 csomag
    • tejszín - 3 dl
    • Ráma - 5 dekagramm

    Tetejére

    • eper (kb) - 60 dekagramm
    • gyümölcszselépor - 2 csomag
    • eperszörp - 0.5 dl
    • víz (a szörp felhígításához) - 1 fiola

    Elkészítés:

    1. Elkészítjük a 8 tojásos kakaós piskótát, egy körülbelül 28 cm-es tortaformában.
    2. A túrót szitán áttörjük, vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával ízesítjük. A Ramát habosra keverjük a porcukorral és ezt is hozzákeverjük a túrós krémhez.
    3. A zselatint kevés vízben feloldjuk, meglangyosítjuk és a túrós krémhez adjuk, végül 2 dl kemény habbá vert tejszínt is beleforgatunk.
    4. A piskótalapot 3-ba vágjuk. Az első lapot megkenjük 3 evőkanál eperlekvárral és rákenjük a túrós krém harmadrészét, majd ismét piskótalap következik 3 evőkanál lekvárral kenve, erre jön a maradék túrós massza fele, az utolsó lap következik amire rásimítjuk a maradék lekvárt és túrós krémet. Ezt 1-2 óra alatt hűtőben megdermesztjük.
    5. Az eperszemekkel kirakjuk a tetejét. A gyümölcszseléport elkeverjük a leírásnak megfelelő módon felhígított eperszörppel és felforralva, majd langyosra hűtve az eprekre locsoljuk. Végül a maradék 1 dl tejszínt keményre verjük és körbehúzzuk vele a torta oldalát.