Feltöltve:

Epres túrótorta

20
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

zselatinpor1 csomag
tej2 dl
tehéntúró50 dekagramm
Rama Vajas Íz20 púpos kávéskanál
porcukor20 dekagramm
tojássárgája2 darab
friss eper, de másféle friss, vagy konzerv gyümölcs is lehet70 dekagramm
babapiskóta30 darab
rum (el is maradhat)3 evőkanál

Desszertek: Epres túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve felforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.

2

A túrót merülőmixerrel kikeverjük, de még simább lesz, ha szitán átpasszírozzuk. Ezután a puha, szoba-hőmérsékletű Ramával, a porcukorral, a tojássárgával és a tejes zselatinnal simára keverjük.

3

Egy tortaforma belsejét folpackkal kibéleljük. Az epret kicsumázzuk és a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásimítjuk. A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat össze is törhetünk.

4

A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára.

5

Tálaláskor egy tálra borítjuk és a folpackot lehúzzuk róla. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem