Feltöltve:

Epres túrótorta

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás4 darab
cukor12 dekagramm
vaníliás cukor2 teáskanál
citrom reszelt héja1 darab
liszt14 dekagramm
1 darab

A krémhez

zselatin6 levél
pürésített eper25 dekagramm
cukor15 dekagramm
citromlé1 evőkanál
túró25 dekagramm
tejszín3 dl

A tetejére

tejszín3 dl
habfixálópor1 csomag
porcukor3 dekagramm

Desszertek: Epres túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tészta: a tojássárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal krémmé keverjük. A fehérjét egy csipet sóval keményre verjük és beleforgatjuk a tojásos krémbe, majd rászitáljuk a lisztet. Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát. 180 fokon 25-30 percig sütjük. Ha kihűlt, háromfelé vágjuk. A Krém: a zselatint megpuhítjuk és az alsó tésztalapot a tortaformába tesszük. Az eperpürét a cukorral, citromlével kikeverjük és a feloldott zselatint vékony sugárban belecsorgatjuk. Hozzáadjuk a krémesre kevert túrót és a habbá vert tejszínt. A krém felét a tésztalapra simítjuk, rátesszük a másik lapot és a másik felét a krémnek, majd rátesszük a harmadik lapot. Kb. 3 órára a hűtőbe tesszük. Befejezés: a tejszínt a cukorral és a fixálóporral keményre verjük. Eltávolítjuk a tortagyűrűt és a tejszínes krémmel bevonjuk. Eperszeletekkel díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem