Feltöltve:

Epres-vaníliás kekszes pite

access_alarm 50
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás3 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm

Az epres töltelékhez

friss, vagy mirelit eper30 dekagramm
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
víz2 evőkanál
cukor8 dekagramm

A vaníliakrémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
cukor12 dekagramm

A tetejére

keksz1 csomag

Desszertek: Epres-vaníliás kekszes pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tojásokból, a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és 170 fokon megsütjük a tésztát.

2. lépés

Az epres töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek. vízzel és majd besűrítjük vele az epret.

3. lépés

A piskótát vissza tesszük a tepsibe és a forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.

4. lépés

A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken. A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később, vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem