Epres-vaníliás kekszes pite
Hozzávalók
A piskótához
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 12 dekagramm | |
liszt | 12 dekagramm |
Az epres töltelékhez
friss, vagy mirelit eper | 30 dekagramm | |
---|---|---|
főzős vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
víz | 2 evőkanál | |
cukor | 8 dekagramm |
A vaníliakrémhez
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 7 dl | |
cukor | 12 dekagramm |
A tetejére
keksz | 1 csomag |
---|
Desszertek: Epres-vaníliás kekszes pite a sok Pite recept közül.
Elkészítés
A tojásokból, a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és 170 fokon megsütjük a tésztát.
Az epres töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek. vízzel és majd besűrítjük vele az epret.
A piskótát vissza tesszük a tepsibe és a forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.
A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken. A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később, vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.