Feltöltve:

Epres-vaníliás kekszes pite

50
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás3 darab
cukor12 dekagramm
liszt12 dekagramm

Az epres töltelékhez

friss, vagy mirelit eper30 dekagramm
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
víz2 evőkanál
cukor8 dekagramm

A vaníliakrémhez

vaníliás pudingpor2 csomag
tej7 dl
cukor12 dekagramm

A tetejére

keksz1 csomag

Desszertek: Epres-vaníliás kekszes pite a sok Pite recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokból, a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és 170 fokon megsütjük a tésztát.

2

Az epres töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek. vízzel és majd besűrítjük vele az epret.

3

A piskótát vissza tesszük a tepsibe és a forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.

4

A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken. A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később, vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem