Epres-vaníliás kekszes pite
Epres-vaníliás kekszes pite
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A piskótához

    • tojás - 3 darab
    • cukor - 12 dekagramm
    • liszt - 12 dekagramm

    Az epres töltelékhez

    • friss, vagy mirelit eper - 30 dekagramm
    • főzős vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • víz - 2 evőkanál
    • cukor - 8 dekagramm

    A vaníliakrémhez

    • vaníliás pudingpor - 2 csomag
    • tej - 7 dl
    • cukor - 12 dekagramm

    A tetejére

    • keksz - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tojásokból, a lisztből és a cukorból piskótát sütünk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és 170 fokon megsütjük a tésztát.
    2. Az epres töltelékhez az epret egy kis lábasba tesszük a cukorral, majd egy fakanállal pépesre törjük. A pudingport simára keverjük 2 ek. vízzel és majd besűrítjük vele az epret.
    3. A piskótát vissza tesszük a tepsibe és a forró epertölteléket a kihűlt piskótára kenjük.
    4. A vaníliakrémhez a pudingport a tejjel és a cukorral sűrű pudinggá főzzük, majd az így kapott pudingot óvatosan elkenjük az epres tölteléken. A puding tetejét kirakjuk keksszel. Hagyjuk hűlni, majd hűtőbe tesszük. Néhány órával később, vagy másnap a kekszek mentén szeleteljük.