Erasmus torta
Hozzávalók
Az öntethez
citrusféle citrom, narancs, mandarin, grapefruit | 10 dekagramm | |
---|---|---|
citromlé | 2 evőkanál | |
tojásfehérje | 1 darab | |
porcukor | 15 dekagramm |
A tésztához
kristálycukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 6 darab | |
rum | 2 evőkanál | |
kockára vágott cukrozott citromhéj (citronát) | 12 dekagramm | |
sütőpor | 2 evőkanál | |
étkezési keményítő | 7.5 dekagramm | |
finomliszt | 30 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 30 dekagramm |
Desszertek: Erasmus torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát habosra keverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos lisztet, az étkezési keményítőt, a sót és a rumba áztatott cukrozott citromhéjat.
2
A masszát beleöntjük a kikent tortaformába. Előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük 175 °C fokon.
3
A megsült tortalapot kihűtjük, aztán leöntjük a fölvert tojásfehérjéből, cukorból és citromléből készült öntettel, melynek sűrűnek kell lennie.
4
A kész tortát citrusfélékkel díszítjük.