Erdei gyümölcsös crumble
Erdei gyümölcsös crumble
  • timer45 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Carte d'Or Vanília jégkrém - 4 gombóc
  • fagyasztott erdei gyümölcs mix - 400 gramm
  • finomra őrölt kristálycukor - 25 gramm
  • finomliszt - 100 gramm
  • barna cukor - 50 gramm
  • margarin felkockázva - 50 gramm
  • marcipán felkockázva - 50 gramm

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160°C-ra és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 4-es fokozat).
  2. Keverjük össze a cukrot és a fagyasztott gyümölcsöket egy nagyobb lábosban, és alacsony tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük 5 percig.
  3. Keverjük össze a lisztet és a barna cukrot egy nagy tálban, majd morzsoljuk bele a margarin és ujjaink segítségével gyúrjunk egységes masszát. Keverjük a masszához a felkockázott marcipánt is.
  4. Öntsük a gyümölcsös keveréket egy közepes méretű sütésálló edénybe, oszlassuk el a gyümölcsrétegen a tésztát, majd helyezzük 30 percre az előmelegített sütőbe és süssük aranybarnára.
  5. A langyos crumble-t osszuk szét desszertes tányérokra, majd tálaljuk egy nagy gombóc Carte d'Or Vanília jégkrémmel.