Feltöltve:

Erdei gyümölcsös muffin

access_alarm 50
cake Könnyű
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

apróra darabolva fehér csokoládé
tejszínhabpótlópor
kristálycukor4 evőkanál
tej1.8 dl
tojás1 darab
fagyasztott gyümölcs (bármilyen jó)1 kevés
megtisztított erdei gyümölcs vegyesen (ribizli, áfonya, málna, szeder, szamóca)25 dekagramm
narancs lereszelt héja1 darab
finomliszt30 dekagramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csomag
0.5 teáskanál
Rama sütőmargarin14 dekagramm

A forma kikenéséhez

Ráma2 dekagramm

Desszertek: Erdei gyümölcsös muffin a sok Muffin recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A gyümölcsből a nagyobb szemeket félbevágjuk. Ha fagyasztottat használunk, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük. A tojást kissé felverjük, majd folytonosan keverve apránként hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg Ramát is. A tejet hozzáöntjük, a cukorral és a narancs reszelt héjával ízesítjük. A gyümölcsöt belekeverjük. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Egy közepes muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, vagy papírkosárkákkal kibéleljük és a gyümölcsös masszával a háromnegyedükig megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a kis süteményeket rácsra rakjuk, hogy teljesen kihűljenek.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem