Erdei túrós süti
70
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
Piskóta
cukor | 7 evőkanál | |
---|---|---|
liszt | 7 evőkanál | |
tojás | 7 darab |
Túrókrém
túró | 0.5 kilogramm | |
---|---|---|
habtejszín | 0.2 liter | |
cukor | 1 kevés | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
zselatin | 1 csomag | |
víz | 2 dl |
Erdei zselatin
doboz vegyes, erdei, fagyasztott gyümölcs | 1 kis | |
---|---|---|
zselatin | 1 csomag | |
cukor | 0.15 kilogramm | |
citromlé | 0.04 liter |
Desszertek: Erdei túrós süti a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A piskótát hagyományos módon, 24 cm-s tortaformában készre sütjük.Ha kihűlt a tortaformába visszarakjuk.
2
Az egyik zselatint a vízzel felfőzzük, a túrót a cukorral összekeverjük. A citromhéjat belereszeljük a túróba, a forró zselatint a túrós keverékhez öntjük. Ezt a masszát a tortaformába, a piskóta tetejére öntjük. Hűtőben 15-20 percig hűtjük.
3
A gyümölcskeverékek 4 dl vízzel, a citromlével és a cukorral felfőzzük. Amikor forr, belekeverjük a másik csomag zselatint és hagyjuk langyosra hűlni, majd a kihűlt túrókrém tetejére öntjük. Hűtőben 30-40 percig hűtjük. Jó étvágyat kívánok.