Erdélyi szelet
Hozzávalók
Tészta
finomliszt | 0.5 kilogramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
zsír vagy Rama | 15 dekagramm |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 1 csomag |
tej hogy nyújtható legyen | 1 kevés |
krem
porcukor | 7 evőkanál |
---|---|
daraliszt | 5 evőkanál |
kakaó | 5 dekagramm |
tojás | 1 darab |
tej | 6 dl |
Ráma | 20 dekagramm |
porcukor | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Desszertek: Erdélyi szelet a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 5 lapot nyújtunk belőle. Mindegyiket külön-külön megsütjük. A krémhez a tejet, porcukrot, daralisztet, kakaót és a tojást megfőzzük. A 20 dkg Ramát a 15 dkg porcukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot. A két mázat összedolgozzuk. Tehetünk bele egy kis rumot is, majd megtöltjük a lapokat, végül csokimázzal leöntjük.