Erdélyi túrós linzer
Hozzávalók
Linzertészta
liszt | 50 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
db.tojás | 1 darab | |
tojássárgája | 1 darab | |
vaníliás cukor | 1 darab | |
sütőpor | 1 darab | |
tejföl | 2 dl |
Töltelék
túró | 75 dekagramm | |
---|---|---|
mazsola | 20 dekagramm | |
cukor | 20 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab | |
tojássárgája | 1 darab |
Desszertek: Erdélyi túrós linzer a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A linzertészta hozzávalóit összedolgozni. Vékonyra nyújtani, majd elfelezni. Ramával kikent, liszttel beszórt tepsibe fektetni a vastagabb tésztát.
2
A 3 db tojásfehérjéből habot verni, majd az 1 tojássárgát hozzákeverni. A 20 dkg cukrot a 20 dkg mazsolával és a 75 dkg túróval szintén összekeverni.
3
Rákenni a túrós keverékét. A vékonyabb tésztával letakarni. 1 tojássárgával lekenni a felső linzert, majd 45 percig 200 C fokon sütni.