Feltöltve:

Érsek szelet

90
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor10 dekagramm
liszt50 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tej1 dl
tojás3 darab
sütőpor1 csomag
alma50 dekagramm
őrölt fahéj1 kevés
ribizlilekvár0.5 pohár

Desszertek: Érsek szelet a sok

Elkészítés

1

A lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a 2 tojást, a cukrot, a sütőport és a tejet. Jól összedolgozzuk, majd félórára hűtőbe tesszük.

2

Osszuk az egészet 3 egyenlő részre és formázzuk cipó alakúra.

3

Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával és szórjuk meg őrölt fahéjjal.

4

A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, majd ennek a tetejére kerüljön a harmadik tésztalap.

5

Végül kenjük meg felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra. Miután kihűlt, szeleteljük fel és porcukorral megszórva kínáljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem