Esti sütemény
Hozzávalók
mézessütemény fűszer kb. | ||
---|---|---|
tojássárgája | 2 darab | |
mandula | 6 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
finomliszt | 28 dekagramm | |
vanillincukor | 1 csomag | |
Ráma | 12 dekagramm |
Desszertek: Esti sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A mandulát forró vízbe tesszük, leszűrjük és lehéjazzuk. Ezután sütőben megszárítjuk kb. 10 perc alatt és durvára vágjuk.
A Ramát a liszttel elmorzsoljuk, a többi hozzávalót hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal meggyúrjuk a tésztát. Ha úgy érezzük, hogy a tészta túl száraz, hozzáadhatunk egy-két kanál tejet.
A tésztát kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra és megszórjuk a mandulával. Ezután a tésztát feltekerjük, jól megnyomkodjuk és a fóliába tekerve legalább 2-3 óráig, hűtőszekrénybe rakjuk. Még hideg állapotban kb. 1/2-1 cm-es szeletekre vágjuk.
A sütőlemezre sütőpapírt fektetünk, vagy Ramával megkenjük a sütőlemezt és erre helyezzük a szeleteket. Előmelegített sütőben 180 °C-on 15 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Porcukorral is megszórhatjuk.