Eszterházy cookie, cukorpókkal Halloween-re
Hozzávalók
a tésztához (10-15 db muffinhoz)
olvasztott Rama Vajas Íz | 12.5 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
liszt | 9 dekagramm | |
pörkölt, darált dió | 9 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
sütőpor | 1 teáskanál |
A dekoráláshoz
Fehércsokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
étcsokoládé | 5 dekagramm | |
Rama Vajas Íz | 3 dekagramm | |
színes drazsé a pókhoz | 1 kevés |
Desszertek: Eszterházy cookie, cukorpókkal Halloween-re a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd törjük össze mozsárban, vagy daráljuk le. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Dolgozzuk össze egy nagy tálban a Rama Vajas Ízt a cukorral, majd a tojással keverjük habosra.
Keverjük össze a lisztet a dióval, a sütőporral, és a csipet sóval, majd adagoljuk a masszához.
Teáskanállal rakjunk kis halmokat tapadásmentes, vagy kikent sütőlapra, esetleg sütőpapíros tepsire. Hagyjunk nekik helyet, mert nőni fognak.
Süssük 8-10 percig, amíg világosbarnák lesznek. Hagyjuk a sütőlapon 1-2 percig (így tovább sülnek), majd tegyük őket fémrácsra, kihűlésig.
Dekoráció: a fehércsokoládét, illetve az étcsokoládét gőz felett olvasszuk fel, egy kis Rama Vajas Ízzel keverjük őket fényesre.
A sütiket először fejjel lefelé mártsuk a fehércsokoládéba, majd a folyékony étcsokoládéval rajzoljunk vékony spirált a tetejére, ezután fogpiszkálóval húzzunk vonalakat a kör közepe felől kifelé. Ettől lesz a pókháló hatás.
Étcsokoládé helyett használhatunk sötét cukorírót is, ez esetben rajzoljunk pókhálót a tetejére.
Nyomjuk bele a színes cukrot, amíg még nem szilárdult meg a máz, majd rajzoljuk meg a szemeket és a lábakat, a csokoládéval, vagy a cukoríróval.