Eszterházy cookie, cukorpókkal Halloween-re
Eszterházy cookie, cukorpókkal Halloween-re
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    a tésztához (10-15 db muffinhoz)

    • olvasztott Rama Vajas Íz - 12.5 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 9 dekagramm
    • pörkölt, darált dió - 9 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 teáskanál

    A dekoráláshoz

    • Fehércsokoládé - 10 dekagramm
    • étcsokoládé - 5 dekagramm
    • Rama Vajas Íz - 3 dekagramm
    • színes drazsé a pókhoz - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg, majd törjük össze mozsárban, vagy daráljuk le. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Dolgozzuk össze egy nagy tálban a Rama Vajas Ízt a cukorral, majd a tojással keverjük habosra.
    2. Keverjük össze a lisztet a dióval, a sütőporral, és a csipet sóval, majd adagoljuk a masszához.
    3. Teáskanállal rakjunk kis halmokat tapadásmentes, vagy kikent sütőlapra, esetleg sütőpapíros tepsire. Hagyjunk nekik helyet, mert nőni fognak.
    4. Süssük 8-10 percig, amíg világosbarnák lesznek. Hagyjuk a sütőlapon 1-2 percig (így tovább sülnek), majd tegyük őket fémrácsra, kihűlésig.
    5. Dekoráció: a fehércsokoládét, illetve az étcsokoládét gőz felett olvasszuk fel, egy kis Rama Vajas Ízzel keverjük őket fényesre. A sütiket először fejjel lefelé mártsuk a fehércsokoládéba, majd a folyékony étcsokoládéval rajzoljunk vékony spirált a tetejére, ezután fogpiszkálóval húzzunk vonalakat a kör közepe felől kifelé. Ettől lesz a pókháló hatás. Étcsokoládé helyett használhatunk sötét cukorírót is, ez esetben rajzoljunk pókhálót a tetejére. Nyomjuk bele a színes cukrot, amíg még nem szilárdult meg a máz, majd rajzoljuk meg a szemeket és a lábakat, a csokoládéval, vagy a cukoríróval.