Eszterházy muffin
Hozzávalók
15 darab muffinhoz
tojásfehérje | 8 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
darált dió | 30 dekagramm | |
fahéj | 1 teáskanál | |
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 kávéskanál |
A diókrémhez
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 6 dekagramm | |
tej | 300 milliliter | |
vaníliás pudingpor | 3 dekagramm | |
darált dió | 6 dekagramm |
A díszítéshez
gőz felett felolvasztott fehércsokoládé | 5 dekagramm | |
---|---|---|
gőz felett felolvasztott étcsokoládé | 3 dekagramm | |
színes szórócukor (elhagyható) |
Sütéshez
Sütési idő | 50 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 180 ° |
Edény, sütő formája | Muffinsütő |
Desszertek: Eszterházy muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Egy nagy tálban verjük kemény habbá a tojásfehérjéket a porcukorral, majd óvatosan keverjük hozzá a fahéjjal elkevert diót, a sütőporral jól eldolgozott lisztet, majd végül a felolvasztott, langyos Rama Vajas Ízt.
A kész tésztát töltsük muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába, a formák háromnegyedéig, majd 180 C°-ra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.
Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.
Ezután készítsük el a diókrémet. Főzzünk sűrű pudingot a cukorból, tejből és pudingporból, majd olvasszuk fel benne a Rama Vajas Ízt, és keverjük hozzá a darált diót.
Ha kissé lehűlt, töltsük habzsákba, pihentessük egy fél órát hűtőszekrényben, majd nyomjuk a krémet a kihűlt muffinok tetejére.
Végül csorgassunk rájuk a kissé lehűtött fehér csokoládéból, és díszítsük vékony étcsokoládé csíkokkal. Megszórhatjuk színes szórócukorral is.