Eszterházy-torta
Eszterházy-torta
  • timer90 perc
  • moodNehéz
  • person10 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • dió - 150 gramm
    • mandula vagy mogyoró - 150 gramm
    • tojásfehérje - 8 darab
    • Cukor - 250 gramm
    • Liszt - 100 gramm
    • Rama Vajas Íz - 100 gramm

    A krémhez

    • tej - 500 milliliter
    • Cukor - 400 gramm
    • Dr. Oetker eredeti Puding Vaníliás - 1 csomag
    • tojássárgája - 5 darab
    • habtejszín - 500 milliliter
    • habfixáló - 2 csomag
    • konyak - 50 milliliter

    A díszítéshez

    • Fehércsokoládé - 100 gramm
    • Étcsokoládé - 50 gramm
    • Rama Vajas Íz - 70 gramm

    Elkészítés:

    1. A diót, mandulát vagy mogyorót kissé pirítsuk meg, és daráljuk le (egy keveset tegyünk félre belőle). A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
    2. A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá, majd dolgozzuk el a dióval, mandulával, a liszttel és az olvasztott Rama Vajas Ízzel. Öt tortalapot süssünk ebből a masszából, sütőpapírral bélelt sütőlemezen.
    3. A krémhez a tejből, cukorból, pudingból, tojássárgából főzzünk sűrű krémet, majd hűtsük ki teljesen. A tejszínt verjük kemény habbá a habfixálóval. Keverjük a kihűlt krémhez a konyakot, majd nagyon óvatosan keverjük bele a tejszínhabot is.
    4. A kihűlt tortalapokat töltsük össze a krémmel. Az utolsó lapra már ne tegyünk krémet, de az oldalát kenjük körbe, majd szórjuk be a félretett dió-mandula/mogyoró keverékkel.
    5. A torta tetejéhez egyszerre olvasszuk meg vízgőz felett a fehércsokoládét 50g Rama Vajas Ízzel, az étcsokoládét pedig a maradék margarinnal. Az olvasztott fehércsokoládét kenjük a torta tetejére. Az olvasztott étcsokoládéból egy papírtölcsér segítségével vékony köröket rajzolunk a fehércsokoládéra. Ezután egy fogpiszkálóval először a torta középpontjától kifelé, majd kívülről a közepe felé vonalakat húzunk. A kész tortát jól lehűtjük.

    Sütéshez