Feltöltve:

Eszterházy-torta díszítési leírással

160
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

tojásfehérje10 darab
cukor30 dekagramm
darált dió30 dekagramm
rétesliszt20 dekagramm
barna rum1 teáskanál

A krémhez

zselatin fix20 gramm
tej2.5 dl
vaníliás cukor30 gramm
tojássárgája6 darab
cukor12 dekagramm
Ráma30 dekagramm
darált dió10 dekagramm

A díszítéshez

fehér-csokoládé (kb)10 dekagramm
étcsokoládé4 dekagramm

Desszertek: Eszterházy-torta díszítési leírással a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tészta elkészítéséhez a tojásfehérjéket elkezdjük felverni. Mikor már kezd habosodni, apránként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. A már kemény tojáshabhoz óvatos, körkörös mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztet és a darált diót. Ha kész 5 db, 20-22 cm átmérőjű lapot sütünk belőle, melyeket egyenként kb. 10 percig sütünk előmelegített, 220°C-os sütőben.

2

A krémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, miközben a tejet felforraljuk a vaníliás cukorral. Mikor már forr a tej, vékony sugárban, gyors kevergetés mellett hozzácsurgatjuk a kihabosított tojássárgákat és gyorsan kevergetve egyet forralunk rajta. Figyelni kell, nehogy összekapja a tojásokat a forró tej. Ezután hűlni hagyjuk a krémet, majd amikor már langyos, hozzákeverjük a zselatin fixet, valamint belekeverjük a darált diót.

3

Amíg hűl a krém, előkészíthetjük a Ramás részt. Ajánlott egy kicsit mikróban a legalacsonyabb fokozaton megolvasztani, de csak annyira, hogy éppen csak olvadjon, kb. 300 W-on kb. 1 percig. Ezután kihabosítjuk egy kis porcukorral, vagy vaníliás cukorral. A már kihűlt tojásos krémet apránként hozzáadjuk, így keverjük ki a krémet habosra.

4

Ezek után a lapokat a krém 80 %-ával betöltjük.

5

A díszítéshez a fehér csokoládét és az étcsokoládét is megolvasztjuk, akár mikróban, akár gőz fölött, folyamatos kevergetés mellet. A torta közepére öntjük a megolvasztott a fehér csokoládét, majd egyenletesen elkenjük rajta, ügyelve arra, hogy csak a torta tetejét vonjuk be vele.

6

Az étcsokoládét körkörösen csigavonalban csurgatjuk a fehér csokoládéra.

7

Egy fogpiszkálóval pókhálószerűen kihúzzuk az étcsokoládét sugár irányban úgy, hogy először kifelé négy irányba, majd kívülről befelé a közepéig haladunk. Így megkaphatjuk az Eszterházy torta mintáját.

8

A maradék krémmel körbekenjük a torta oldalát és megszórhatjuk a durvára tört dióval.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem