Feltöltve:

Éva szelet

85
Közepes
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz30 dekagramm
tejföl2 dl
tojás5 darab
cukor25 dekagramm
sütőpor1 csomag
rétesliszt90 dekagramm
baracklekvár7 dl

Desszertek: Éva szelet a sok

Elkészítés

1

A lisztet, a cukorral és a sütőporral összekeverjük. Belevagdalunk 25 dkg Rama margarint és hozzáadjuk a tejfölt. A tojásokat szétválasszuk és a sárgáját a tésztához adjuk. A tojásfehérjét kézimixerrel 2 percig négyes majd 3 perc alatt 2-es fokozaton felverjük és félretesszük. Az egészet összegyúrjuk, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk. Miután elkészültünk vele a tésztát 4 felé vesszük úgy, hogy 3 egyforma mennyiségű legyen a negyedik pedig kisebb.

Éva szelet elkészítés 2. lépés képe
2

A 3 adag tésztát egyforma vastagságú kb 16* 30 cm méretű lappá nyújtunk. A tepsit kevés margarinnal kikenjük majd kilisztezzük. Beletesszük az első lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 2. lapot is és szintén baracklekvárral megkenjük és ugyanígy teszünk a 3. lappal is.

Éva szelet elkészítés 3. lépés képe
3

A negyedik adag tésztából rácsokat készítünk és rátesszük a sütemény tetejére.

Éva szelet elkészítés 4. lépés képe
4

180 fokon közepes lángon lassan kb 45 perc alatt megsütjük majd kivesszük és habbal megkenjük és kb még 10 percig sütjük. Amikor a hab szép aranybarna, akkor kész a sütemény.

Hozzászólások

Hasonló receptek