Éva szelet
Éva szelet
  • timer85 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 30 dekagramm
  • tejföl - 2 dl
  • tojás - 5 darab
  • cukor - 25 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • rétesliszt - 90 dekagramm
  • baracklekvár - 7 dl

Elkészítés:

  1. A lisztet, a cukorral és a sütőporral összekeverjük. Belevagdalunk 25 dkg Rama margarint és hozzáadjuk a tejfölt. A tojásokat szétválasszuk és a sárgáját a tésztához adjuk. A tojásfehérjét kézimixerrel 2 percig négyes majd 3 perc alatt 2-es fokozaton felverjük és félretesszük. Az egészet összegyúrjuk, hogy egy ruganyos tésztát kapjunk. Miután elkészültünk vele a tésztát 4 felé vesszük úgy, hogy 3 egyforma mennyiségű legyen a negyedik pedig kisebb.
  2. A 3 adag tésztát egyforma vastagságú kb 16* 30 cm méretű lappá nyújtunk. A tepsit kevés margarinnal kikenjük majd kilisztezzük. Beletesszük az első lapot vékonyan megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 2. lapot is és szintén baracklekvárral megkenjük és ugyanígy teszünk a 3. lappal is.
  3. A negyedik adag tésztából rácsokat készítünk és rátesszük a sütemény tetejére.
  4. 180 fokon közepes lángon lassan kb 45 perc alatt megsütjük majd kivesszük és habbal megkenjük és kb még 10 percig sütjük. Amikor a hab szép aranybarna, akkor kész a sütemény.