Fagyi szelet
Hozzávalók
Piskóta
porcukor | 30 dekagramm | |
---|---|---|
tojássárgája | 5 darab | |
dió | 12 dekagramm | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojásfehérje | 5 darab |
krem
tej | 6 dl | |
---|---|---|
liszt | 6 evőkanál | |
tojássárgája | 4 darab | |
Ráma | 1 púpos evőkanál | |
porcukor | 40 dekagramm |
Teteje
tojásfehérje kemény habja | 4 darab | |
---|---|---|
cukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Fagyi szelet a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
1
30 dkg porcukrot, 5 tojássárgát és 12 kanál vizet habosra keverünk. Hozzáadunk 12 dkg diót, 20 dkg lisztet, 1 cs sütőport, 5 db tojásfehérje keményre vert habját, majd ezt megsütjük. Krém: 6 dl tejet, 6 kanál lisztet és 4 tojássárgát felfőzünk, majd kihűltjük. Egy Ramát 40 dkg porcukorral kikeverünk, ezután a lisztes krémmel összekeverjük. A négy tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött keményedésig verjük. Addig verjük, amíg, ha a habverőt felemeljük nem folyik le róla a hab. Tetejére a tojásfehérjét kanállal rákenjük, vagy habzsákkal díszítjük, vagy csokireszelékkel is megszórhatjuk.