Fagyi szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 4 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
sütőpor | 1 teáskanál |
krem
Ráma | 25 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
tojássárgája | 3 darab | |
tej | 2 dl | |
finomliszt | 2.5 evőkanál |
Hab
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
cukor | 6 evőkanál |
Desszertek: Fagyi szelet a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
1
Tészta: 6 tojásból barna piskótát sütünk. Krém: tejből és lisztből sűrű pépet főzünk. A Ramát jól elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a 3 tojássárgával. Ha a tejes pép kihűlt, hozzákeverjük a Ramás krémet. A három tojásfehérjét a 6 kanál cukorral gőz fölött habbá verjük és egy tk. citromlevet, vagy ecetet teszünk hozzá, hogy ne essen össze a hab. Biztosan sikerülni fog, ha nagyjából felverjük elektromos habverővel és utána verjük még tovább a gőz fölött.