Fagyi szelet
Fagyi szelet
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • tojás - 6 darab
    • cukor - 6 evőkanál
    • liszt - 4 evőkanál
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • sütőpor - 1 teáskanál

    krem

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tojássárgája - 3 darab
    • tej - 2 dl
    • finomliszt - 2.5 evőkanál

    Hab

    • tojásfehérje - 3 darab
    • cukor - 6 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Tészta: 6 tojásból barna piskótát sütünk. Krém: tejből és lisztből sűrű pépet főzünk. A Ramát jól elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a 3 tojássárgával. Ha a tejes pép kihűlt, hozzákeverjük a Ramás krémet. A három tojásfehérjét a 6 kanál cukorral gőz fölött habbá verjük és egy tk. citromlevet, vagy ecetet teszünk hozzá, hogy ne essen össze a hab. Biztosan sikerülni fog, ha nagyjából felverjük elektromos habverővel és utána verjük még tovább a gőz fölött.