Fagyi szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 5 darab | |
---|---|---|
porcukor | 30 dekagramm | |
víz | 9 evőkanál | |
kakaópor | 2 evőkanál | |
liszt | 20 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi |
krem
vaníliás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
tej | 1 dl | |
Ráma | 1 kocka | |
cukor | 15 dekagramm | |
növényi habtejszín | 2.5 dl | |
tortadara | 1 darab |
Desszertek: Fagyi szelet a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
1
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgát a porcukorral kikeverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a vizet. Ezután keverjük hozzá a kakaóport és a sütőporos lisztet. Felverjük a tojásfehérjét és hozzákeverjük az alap tésztához.
2
A kész tésztára a következő krémet simítjuk. A tejben a cukrot és a pudingport elkeverjük, majd felfőzzük. Ha kész, szoba-hőmérsékletű hűtjük, majd belekeverjük a Ramát, amit kockára vágtunk, így könnyeben lesz egynemű a krém. Rásimítjuk a tésztára, végül a habot tesszük rá, majd leszórjuk tortadarával. Hűtőbe tesszük egy fél napra, majd lehet szeletelni.