Feltöltve:

Fagyi szelet

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
liszt20 dekagramm
darál dió15 dekagramm
sütőpor1 csomag
1 csipetnyi
víz10 evőkanál

Krémhez

tojássárgája3 darab
liszt3 evőkanál
tej2.5 dl
porcukor15 dekagramm
Ráma25 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag

Desszertek: Fagyi szelet a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A szokásos módon piskótát sütünk. Felverjük a tojásfehérjéket egy csipet cukorral robotgéppel, a tojássárgákat a cukorral, a vízzel és a dióval kézi habverővel, majd összekeverjük a lisztet a sütőporral. Beleszitáljuk a sárgás masszába, majd az egészet összeforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt, vagy Ramával kikent, lisztezett tepsiben, 220 fokon sütjük 5 percig, majd 180 fokon még kb. fél óráig.

2. lépés

Feltesszük a tej felét forrni, majd a többi hozzávalót jól kikeverjük. én robotgéppel csináltam. A pudingport, a vaníliás cukrot, a fele cukrot és a fele tejet. Megfőzzük és teljesen kihűtjük. A szoba-hőmérsékletű Ramát a többi cukorral, ha lehet porcukor legyen, kikeverjük és apránként adagoljuk hozzá a pudingot.

3. lépés

A tetejére a tojásfehérjéből készült máz kerül.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 5
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem