Fagyi Szelet
Fagyi Szelet
  • timer70 perc
  • moodNehéz
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • porcukor - 35 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • Ráma - 1 darab
  • tej - 2.5 dl
  • tojás - 6 darab

Elkészítés:

  1. Tészta: 3 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd 20 dkg porcukrot és 3 tojássárgát adunk hozzá, valamint apránként 15 dkg diót, 15 dkg lisztet, 1/2 tasak sütőport, 7 és fél ek. vizet. Kikeverjük és papírral bélelt tepsibe tesszük, majd meleg, egyenletes hőmérsékleten megsütjük. Krém: 2.5 dl tejet 3 ek. liszttel összefőzünk, majd ha kihűlt, 1 Ramával, 3 tojássárgával, 2 tasak vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral habosra keverjük. A besamellt és a Ramás krémet apránként összekeverjük és a kihűlt tésztára tesszük. Hab: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor. Ezeket gőz fölött kemény habbá verjük, majd ezt is rákenjük a tésztára. Tetejére színes marcipándarát szórunk.