Fagyi szelet Iréncétől.
Hozzávalók
Tészta
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
porcukor | 20 dekagramm | |
darált dió | 15 dekagramm | |
liszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
víz | 7 evőkanál |
krem
tej | 2.5 dl | |
---|---|---|
tojássárgája | 3 darab | |
liszt | 3 evőkanál | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
vaníliás cukor | 2 csomag |
Hab
tojásfehérje | 3 darab | |
---|---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Fagyi szelet Iréncétől. a sok Fagyi , Fagylalt recept közül.
Elkészítés
1
A tésztát piskótaként megsütjük, kihűtjük és kettévágjuk. A krémhez a 2,5 dl tejet, a 3 tojássárgát és a 3 evőkanál lisztet felfőzzük. A Ramát, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük.
2
A főzött krémet kihűtjük és a habosra kevert Ramás krémhez adjuk, majd összekeverjük. Ezzel töltjük meg a kettévágott piskótánkat.
3
A gőz felett kemény habbá vert tojásfehérjét a piskóta tetejére kenjük, majd a süteményt hűtőbe tesszük.