Fahéjas-áfonyás kuglóf
Hozzávalók
cukor | 250 gramm | |
---|---|---|
liszt | 250 gramm | |
Ráma | 250 gramm | |
tojás | 4 darab | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
vörös áfonya, mazsola is jó | 100 gramm | |
rum, vagy rumaroma | 2 evőkanál | |
fahéj | 0.5 teáskanál |
Desszertek: Fahéjas-áfonyás kuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
1
A Ramát félig megolvasztva habosra keverjük a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat és alaposan elkeverjük, majd hozzáadagoljuk a többi hozzávalót. A formát kikenjük Ramával és lisztezzük. Belekanalazzuk a tésztát és előmelegített sütőben készre sütjük. Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. A formától függően 80-90 perc alatt sül meg, de tűpróbát alkalmazzunk, légkeveréses sütőben 150 fok, elektromos sütőben 170 fok.