Fahéjas-almás búgócsiga
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
liszt | 58 dekagramm | |
alma | 30 dekagramm | |
őrölt fahéj | 1 teáskanál | |
porcukor | 4 dekagramm | |
élesztő | 2 dekagramm | |
kristálycukor | 30 dekagramm | |
nyers tojássárga | 3 darab | |
2,8 % -os tej | 3 dl | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
asztali só | 1 teáskanál |
Desszertek: Fahéjas-almás búgócsiga a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük.
Miután megkelt, a tésztát bőven lisztezett deszkára borítjuk és egy 70x60 cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
Egy ecsettel a tészta teljes felületére rákenjük az olvasztott Ramát.
Ráhintjük az előre összekevert kristálycukor, és fahéj keverékét.
A tésztát 4 db 15x70cm-es csíkra vágjuk, majd felcsavarjuk a csíkokat. Kevés liszttel meghintjük a rudakat és egymás mellé rendezzük őket.
Ezután langyos vízbe mártott késsel 1,5 cm széles csíkokra vágjuk őket. A csigákat élükre állítjuk és enyhén domborúra nyomjuk a kezünkkel.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Miután megkeltek, előmelegített sütőben 210 °C-on 12-15 perc alatt megsütjük.
Elkészítjük az almatölteléket: meghámozzuk az almát, egy serpenyőbe reszeljük, fahéj és cukor hozzáadásával addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.
A kisült csigákat megtöltjük az almatöltelékkel egy kiskanál segítségével.