Feltöltve:

Fahéjas-almás búgócsiga

30
Közepes
12 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz10 dekagramm
liszt58 dekagramm
alma30 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor4 dekagramm
élesztő2 dekagramm
kristálycukor30 dekagramm
nyers tojássárga3 darab
2,8 % -os tej3 dl
vaníliás cukor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
asztali só1 teáskanál

Desszertek: Fahéjas-almás búgócsiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.

2

Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük.

3

Miután megkelt, a tésztát bőven lisztezett deszkára borítjuk és egy 70x60 cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.

4

Egy ecsettel a tészta teljes felületére rákenjük az olvasztott Ramát.

5

Ráhintjük az előre összekevert kristálycukor, és fahéj keverékét.

6

A tésztát 4 db 15x70cm-es csíkra vágjuk, majd felcsavarjuk a csíkokat. Kevés liszttel meghintjük a rudakat és egymás mellé rendezzük őket.

7

Ezután langyos vízbe mártott késsel 1,5 cm széles csíkokra vágjuk őket. A csigákat élükre állítjuk és enyhén domborúra nyomjuk a kezünkkel.

8

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Miután megkeltek, előmelegített sütőben 210 °C-on 12-15 perc alatt megsütjük.

9

Elkészítjük az almatölteléket: meghámozzuk az almát, egy serpenyőbe reszeljük, fahéj és cukor hozzáadásával addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.

10

A kisült csigákat megtöltjük az almatöltelékkel egy kiskanál segítségével.

Hozzászólások

Hasonló receptek

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

65"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

55"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 1
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem