
- timer30 perc
- moodKözepes
- person12 fő
Hozzávalók:
-
Rama Vajas Íz
- 10 dekagramm
-
liszt
- 58 dekagramm
-
alma
- 30 dekagramm
-
őrölt fahéj
- 1 teáskanál
-
porcukor
- 4 dekagramm
-
élesztő
- 2 dekagramm
-
kristálycukor
- 30 dekagramm
-
nyers tojássárga
- 3 darab
-
2,8 % -os tej
- 3 dl
-
vaníliás cukor
- 1 csomag
-
citrom reszelt héja
- 1 darab
-
asztali só
- 1 teáskanál
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
- Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük.
- Miután megkelt, a tésztát bőven lisztezett deszkára borítjuk és egy 70x60 cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
- Egy ecsettel a tészta teljes felületére rákenjük az olvasztott Ramát.
- Ráhintjük az előre összekevert kristálycukor, és fahéj keverékét.
- A tésztát 4 db 15x70cm-es csíkra vágjuk, majd felcsavarjuk a csíkokat. Kevés liszttel meghintjük a rudakat és egymás mellé rendezzük őket.
- Ezután langyos vízbe mártott késsel 1,5 cm széles csíkokra vágjuk őket. A csigákat élükre állítjuk és enyhén domborúra nyomjuk a kezünkkel.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Miután megkeltek, előmelegített sütőben 210 °C-on 12-15 perc alatt megsütjük.
- Elkészítjük az almatölteléket: meghámozzuk az almát, egy serpenyőbe reszeljük, fahéj és cukor hozzáadásával addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.
- A kisült csigákat megtöltjük az almatöltelékkel egy kiskanál segítségével.