Fahéjas-almás búgócsiga
Fahéjas-almás búgócsiga
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person12 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 10 dekagramm
  • liszt - 58 dekagramm
  • alma - 30 dekagramm
  • őrölt fahéj - 1 teáskanál
  • porcukor - 4 dekagramm
  • élesztő - 2 dekagramm
  • kristálycukor - 30 dekagramm
  • nyers tojássárga - 3 darab
  • 2,8 % -os tej - 3 dl
  • vaníliás cukor - 1 csomag
  • citrom reszelt héja - 1 darab
  • asztali só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk.
  2. Az élesztőt egy kevés tejben feloldjuk, majd a tészta többi hozzávalóival tésztává gyúrjuk és alaposan kidolgozzuk. Meleg helyre téve kelesztjük.
  3. Miután megkelt, a tésztát bőven lisztezett deszkára borítjuk és egy 70x60 cm-es téglalap alakú lapot nyújtunk belőle.
  4. Egy ecsettel a tészta teljes felületére rákenjük az olvasztott Ramát.
  5. Ráhintjük az előre összekevert kristálycukor, és fahéj keverékét.
  6. A tésztát 4 db 15x70cm-es csíkra vágjuk, majd felcsavarjuk a csíkokat. Kevés liszttel meghintjük a rudakat és egymás mellé rendezzük őket.
  7. Ezután langyos vízbe mártott késsel 1,5 cm széles csíkokra vágjuk őket. A csigákat élükre állítjuk és enyhén domborúra nyomjuk a kezünkkel.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. Miután megkeltek, előmelegített sütőben 210 °C-on 12-15 perc alatt megsütjük.
  9. Elkészítjük az almatölteléket: meghámozzuk az almát, egy serpenyőbe reszeljük, fahéj és cukor hozzáadásával addig pároljuk, amíg a leve elpárolog.
  10. A kisült csigákat megtöltjük az almatöltelékkel egy kiskanál segítségével.