Fahéjas-almás kiflik
Hozzávalók
A töltelékhez
fahéj | 1 kevés | |
---|---|---|
porcukor ízlés szerint | 1 adag | |
kristálycukor | 10 dekagramm | |
alma | 1.5 kilogramm |
A tésztához
só | 1 kávéskanál | |
---|---|---|
tej | 1 dl | |
tojás | 1 darab | |
Ráma | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 3 dekagramm | |
finomliszt | 50 dekagramm |
Desszertek: Fahéjas-almás kiflik a sok Kifli recept közül.
Elkészítés
1
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk.
2
Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
3
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
4
A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.