Feltöltve:

Fahéjas-almás kiflik

40
Közepes
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

citrom reszelt héja
fél liter tejjel hidegen elkészíthető pudingpor

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab

A töltelékhez

porcukor1 darab
fahéj1 kevés
kristálycukor10 dekagramm
alma1.5 kilogramm

A tésztához

1 kávéskanál
tej1 dl
tojás1 darab
finomliszt50 dekagramm
kristálycukor3 dekagramm
Ráma25 dekagramm

Desszertek: Fahéjas-almás kiflik a sok Kifli recept közül.

Elkészítés

1

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.

2

Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.

3

A tésztát kinyújtjuk és kör alakú kiszúróformával, vagy egy pohárral kerek formákat szaggatunk. A két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a felvert tojásfehérjével.

4

A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

70"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

25"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

10"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem