Fahéjas-almás kiflik
Fahéjas-almás kiflik
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • fahéj - 1 kevés
    • porcukor ízlés szerint - 1 adag
    • kristálycukor - 10 dekagramm
    • alma - 1.5 kilogramm

    A tésztához

    • só - 1 kávéskanál
    • tej - 1 dl
    • tojás - 1 darab
    • Ráma - 25 dekagramm
    • kristálycukor - 3 dekagramm
    • finomliszt - 50 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a Ramát, a tojássárgát, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk.
    2. Cipót formálunk belőle és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
    3. Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat.
    4. A kifliket 2 cm-es távolságban, Ramával kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 °C-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.